L'affaire royal

8 april 2018

Na een heerlijke omelet met stukje brood met Nuttella van Stefaan (shoutout), vertrokken we naar de archeologische grotten waar ijzererts werd ontgonnen in de middeleeuwen. De ondergrondse fauna (gigantische duizendpoten, vleermuizen en spinnen) joeg ons enige schrik aan. Maar onze interne Indiana Jones kwam al snel naar boven en we verlegden onze grenzen. Na een heuse jungletocht bracht Lambert ons naar the royalties. We waren getuige van een voor ons vreemd doopritueel waarbij ontblote dames besprenkeld werden met speeksel van le Roi. Hierna volgde een unieke belevenis waarbij we op audiëntie mochten bij de Reine waarna ze iets later haar hut verliet richting le forêt sacré op zoek naar haar spiritule voorvaderen. De prachtige legende van het ontstaan van Dogbo werd ons verteld: DogboDogboDogobo was het geluid van de kalabassen waarin de stichters (een man en en een vrouw met slechts één been en één arm) op aarde landden in het bos... 

Na een typisch Benineese spaghetti als middagmaal trokken we richting het dorp waar we getuige waren van hoe sodabi (palmlikeur) gestookt wordt. Onder een erehaag van kinderen kregen we uitleg over het destilatieproces. 

Vervolgens zijn we vertrokken richting "9 octobre" om een apero te nuttigen. Het bier vloeide wederom rijkelijk. Maar we hebben ondertussen toch al enig idee van 'het leven zo als het is' in Afrika. 

We kijken uit naar morgen. 

Foto’s

3 Reacties

 1. Eddy:
  9 april 2018
  Super !
 2. Bisschop:
  9 april 2018
  Wow, palmlikeur destilleren in de boesjes. Moonshine op zijn afrikaans... hihi
 3. Brecht:
  9 april 2018
  Hoe heb je in godsnaam Sarah in een grot met gigantische duizendpoten, vleermuizen en 'spinnekoppen' gekregen?